In English In Russian
  Palvelut | Projektit | Yhteistyössä | Ajankohtaista | Yhteystiedot  
 

Greensettle-hankkeen Kaupunkikuvat-seminaari järjestettiin Joensuussa

Ensimmäinen kolmesta Greensettle - hankkeen seminaarista järjestettiin keväisessä Joensuussa 11. toukokuuta. Joensuun virastotaloon oli saapunut paikalle innokas joukko kaupunkisuunnittelusta ja kaupunkikuvista kiinnostuneita kuulijoita, joille tarjottiin monipuolinen kattaus esitelmiä kaupununkisuunnittelun menneisyydestä ja nykypäivän haasteista. Monipuoliset esitelmät herättivät myös keskustelua aktiivisessa seminaariyleisössä

Eva Pongrácz NorTechista avasi seminaarin ja esitteli lyhyesti myös Greensettle-hankkeen, jonka puitteissa tilaisuus oli järjestetty. Tämän jälkeen puheenvuoro sai Helka-Liisa Hentilä Oulun yliopiston arkkitehtuurin osastolta, joka kertoi key note -esityksessään, kuinka luodaan eläviä keskustoja, joissa ihmiset viihtyvät. Autot ovat saaneet tehdä tilaa ihmisille, kun uudet kaupunkikeskustat antavat suojaa ihmiselle, kutsuvat heitä liikkumaan ja tarjoavat heille erilaisia virikkeitä ja viihdykettä. Keskustojen suunnittelussa tulee kuitenkin huomioida ympärivuotuinen käyttö, sillä kovin usein suunnitelmat tehdään vain kesää ajatellen, vaikka kesä on pohjoisessa tunnetusti lyhyt. Cityscapes-seminaari
Juha-Pekka Vartiainen kertoo Joensuun kaupunkisuunnittelun eri vaiheista kiinnostuneelle yleisölle.

Varsinaiseen kaupunkisuunnitteluun oikeiden esimerkkien kera päästiin seuraavssa esityksessä, jonka piti Juha-Pekka Vartiainen Joensuun kaupungilta. Hän esitteli kotikaupunkinsa suunnittelun historiaa ja eri vaiheita, unohtamatta kuitenkaan viimeisimpiä työn alla olevia suunnitelmia. Valitettavasti viime hetken peruutusten vuoksi tilaisuudessa ei kuultu muiden suomalaisten kaupunkien esimerkkejä kaupunkisuunnittelun saralta.

Tämän jälkeen Eva Pongrácz jatkoi kertomalla resurssitehokkuudesta kaupunkiympäristössä, ja näihin teemoihin palattiin lounaan jälkeen, kun puheenvuoron sai Topi Tiihonen Eero Paloheimo Ecocity Ltd:stä. Hän esitteli puolestaan yrityksensä kehittelemää ekokaupunkilaskuria, jonka avulla ilmastovaikutukset voidaan ottaa kokonaisvaltaisesti huomioon kaupunkisuunnittelussa. Menetelmää on kokeiltu jo monissa kaupungeissa ympäri Suomen. Tiihosen esityksen jälkeen Eva Pongrácz esitteli vielä lyhyesti Greensettle -hankkeessa tehtyä tutkimusta, jossa oli etsitty vastauksia ekokuntien yhteisiin piirteisin, ja siihen, kuinka ympäristöteknologian avulla voidaan eri saroilla tukea ekokuntien kehittämistä.

Cityscapes-seminaarin kiertokävelyllä
Seminaariesitysten jälkeen jotkut osallistujista jalkautuivat kaupungin keskustaan, missä perehdyttiin Joensuun yrityksiin parantaa keskustaympäristön viihtyväisyyttä. Lisää susia, vähemmän autoja?

 

 

Kaupunkikuvat-seminaarin ohjelma

Projektin pääsivulleTakaisin

 
   

Greensettle banner