In English In Russian
  Palvelut | Projektit | Yhteistyössä | Ajankohtaista | Yhteystiedot  
 

Täydennyskoulutusohjelman kehittäminen EU-yrityksiä varten Kostamukseen (CEPEK)


Euroopan Unionin TACIS-ohjelmasta rahoitettava CEPEK-hanke tukee Kostamuksessa  toimivien eurooppalaisia yrityksiä. Lukuisat länsimaiset yhtiöt ovat perustaneet alueelle toimintalaitoksiaan, mutta osaavan työvoiman saanti aiheuttaa monille niistä vaikeuksia. Yksi mahdollisuus vastata tähän haasteeseen on työntekijöiden koulutus, tarjota heille täydennyskoulutusta.

Projektin tavoitteena on perustaa täydennyskoulutusohjelma Petrosokoin valtion yliopiston Kostamuksen filiaaliin. Hanke toteutetaan yhteistyössä suomalaisten sekä Petroskoin valtion yliopiston ja yliopiston Kostamuksen filiaalin kanssa. Ensinnäkin, tarkoituksena on saattaa osallistuvien venäläisten opettajien tiedot moderneista, läntisistä taloustieteiden virtauksista ajan tasalle. Tämän jälkeen opettajat yhdessä suomalaisten kollegoidensa kanssa suunnittelevat ja toteuttavat täydennyskoulutus-ohjelman. PKC Group Oyj:n venäläisten tytäryhtiöiden, OOO AEK:n ja OOO Elektrokosin työntekijät osallistuvat koulutukseen, joka muodostaa hankkeen jälkimmäisen osan. Opetettavat aiheet käsittelevät yleistä taloustiedettä, tuotannon johtoa sekä suunnittelua ja toimintakulttuuria.

Yleisenä tavoitteena on parantaa länsimaisten yritysten toimintaedellytyksiä Kostamuksen alueella. Täydennyskoulutusohjelman myötä kaupungissa on käytännössä kokeiltu, varta vasten länsimaisten yritysten tarpeisiin tehty ohjelma, joka parantaa työntekijöiden osaamista ja hyödyttää yrityksiä ja yhteiskuntaa laajemmin. Tämä lisää alueen kiinnostavuutta myös uusien yrittäjien keskuudessa, onhan yrityksillä mahdollisuus kouluttaa työntekijöitään. Myös filiaalin asema vahvistuu, kun se voi palvella paremmin paikallisen elinkeinoelämän tarpeita. 

 

Yhteistyökumppanit:
POHTO Oy
PKC Group
OOO AEK & OOO Elektrokos
PetrSU:n Kostamuksen filiaali
Petroskoin valtion yliopisto


Rahoitus:

  • Euroopan Unionin TACIS-ohjelma

 

Kesto:
12/2007-12/2009


Yhteyshenkilö:

Niko HänninenTakaisin